مجموعه ما شما را به خرید بهترین برنج عنبر بو خوزستان دعوت می نماید.
کافیست فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.

چه نوع کود هایی برای برنج مناسب است ؟ 

آنچه در این مقاله می خوانید .....

استفاده ار بهترین کود ها برای برنجاستفاده از کود مناسب برنج برای بالا بردن کیفیت محصولکود های پرمصرف :کود های کم مصرف :عناصر مورد نیاز برنجفسفر :ازت :پتاسیم :روی :کلسیم :گوگرد :منگنز :آهن :
کود مناسب برنج
  • برنج از خانواده غلات بوده و جزء غذای اصلی ما ایرانی ها محسوب می شود به طوری که ۶۳۰ هزار هکتار در ۱۶ استان کشور ، زیر کشت برنج می باشند و حدودا ۷۵% سطح زیر کاشت برنج در استان های مازندران و گیلان است .
    ارتفاع گیاه برنج مستقیما به عمق آب بستگی دارد به طوری که با افزایش عمق آب ، مقاومت این گیاه در برابر باد و باران کاهش پیدا کرده و گیاه برنج دچار خوابیدگی شده و همچنین باعث کاهش دانه ، زیاد شدن کاه و درنهایت افزایش تولید کاه به دانه می شود .
    علاوه بر مضر بودن افزایش ارتفاع آب برای گیاه برنح ، کاهش عمق آب نیز می تواند در دو مزحله برای این گیاه مضر باشد .
    ۱٫ کم آبی بعد از نشاء که باعث از بین رفتن گیاه می شود.
    ۲٫ کم آبی در مرحله ی گل دهی که باعث می شود عمل تلقیح انجام نشده و در نهایت دانه تولید نشود .
    بنابراین باید مراقب بود تا گیاه برنح به هیچ وجه در این دو مرحله با کم آبی مواجه نشود .

    استفاده ار بهترین کود ها برای برنج

    برنامه ی کودی برنح شامل ریز مغذی ها و مواد مغذی میکرو می باشد و با استفاده از این کود ها ، محصولات با کیفیتی بدست خواهید آورد . با داشتن برنامه ی رشد از ابتدای رشد تا برداشت محصول ، به محصولات با کیفیت خواهید رسید .
    گیاه برنج برای رشد و نمو بهتر به نیتروژن ، اکسیژن ، فسفر ، هیدروژن ، کربن ، منگنز ، کلسیم ، مس ، آهن ، روی ، پتاس و بر نیاز دارد . عناصر اکسیژن و هیدروژن از طریق آب و هوا برای گیاه برنج تامین می گردد .
    بالا بردن کیفیت محصول از اهداف استفاده از کود مناسب برنج و  کود دهی برنج می باشد . حال اگر کشاورزان از میزان کود دهی ، نوع کود و زمان آن اطلاعات کافی نداشته باشند ، نه تنها محصول با کیفیت بالا حاصل نمی شود ، بلکه به محیط زیست و گیاه ، مشکلاتی وارد می شود .

     

    استفاده از کود مناسب برنج برای بالا بردن کیفیت محصول

    استفاده از کود ها برای بالا بردن کیفیت محصول باید بدانید که این کودها را به دو دسته تقسیم می شوند :
    کود های پر مصرف ( ماکرو )
    کود های کم مصرف ( میکرو )

    کود های پرمصرف :

    پتاس ، فسفر و ازت می باشند و تمام گیاهان برای رشد و نمو طبیعی خود به این کود ها نیاز دارند . اما باید به این نکته توجه داشت که مصرف بیش از حد هرکدام از کود مناسب برنج  می تواند برای محیط زیست و گیاهان مشکل ایحاد کند .

    کود های کم مصرف :

    منیزیم ، منگنز ، روی ، کلسیم ، گوگرد ، آهن و بر می باشد . مقدار کمی از این کود ها مورد نیاز گیاهان می باشد اما با این حال در صورت نرسیدن این کود ها به گیاه باعث اختلال در رشد و نموی گیاهان می شود .

     

    عناصر مورد نیاز برنج

    فسفر :

    فسفر از جمله عناصر مورد نیاز برنج بوده که در تشکیل دانه ها نقش بسیار مهمی داشته و باعث زود رسیدن محصول برنج می شود . در صورت مواجه شدن گیاه به کمبود فسفر ، باعث کاهش تعداد برگ ها ، خوشه ها ، کاهش پنجه زنی ، کاهش تعداد دانه ها و توقف رشدز گیاه می شود . همچنین تاخیر در رشد گیاه و ساقه ی نازک برنج از علائم کمبود فسفر می باشد . در صورت کمبود شدید فسفر ، برنج گل نمی دهد و دانه ها پوک می شوند .

    از طرفی استفاده ی بیش از اندازه از این کود نیز باعث خسارت و هزینه برای کشاورزان می شود . مصرف زیاد فسفر باعث جذب زیاد آن توسط گیاه شده و غلظت آن در بافت گیاه افزایش پیدا می کند و حالت تعادل در گیاه از بین می رود .

    ازت :

    ازت ، یکی از مهم ترین مواد غذایی در گیاه می باشد . ازت باعث بالا رفتن فتوسنتز در برگ ها و باعث زیاد شدن سطح برگ می شود . از طرفی این عنصر جزئی از ساختمان کلروفیل بوده کمبود ازت باعث زرد شدن گیاه می شود و این زردی از برگ های مسن تر شروع می شود.

    پتاسیم :

    عنصر پتاسیم از عناصر اصلی و پر مصرف گیاه برنج می باشد و برای فرآیند فیزیولوژیکی و بیوشیمی زندگی گیاه برنج مورد نیاز می باشد . پتاسیم مورد نیاز گیاه برای فعال سازی آنزیم های موثر به خصوص در فصل سرما می باشد. این عنصر با کمک به گیاه باعث شده تا گیاه در برابر عناصر شیمیایی غیر ضروری ، جذب ناخواسته نداشته باشد .

    روی :

    مقدار مورد نیاز این عنصر برای گیاه کم اما بسیار ضروری می باشد . این عنصر در رشد و نمو گیاه نقش مهمی داشته و نقش اساسی در بیشتر فعالیت های گیاه از جمله فعالیت های تنظیم آب و نشاسته در گیاه و تشکیل هورمون در کلروپلاست دارد .
    کمبود روی باعث ایجاد نوار زرد رنگی در اطراف رگ برگ ها می شود و با زیاد شدن نور خورشید این علائم بیشتر نمایان می شود .
    استفاده ی بیش از حد از روی باعث سمی شدن گیاه برنج می شود.

    کلسیم :

    کلسیم برای سلامت و رشد و نمو گیاه بسیار مهم بوده و برای گیاه اهمیت بسیار زیادی دارد . از طرفی کلسیم باعث سلامت و شادابی گیاه می شود .

    منیزیم : کمبود منیزیم باعث پیری گیاه شده و سبزی گیاهان را از بین می برد . کمبود شدید منیزیم در گیاه باعث می شود تا رنگ برگ آن به بنفش مایل به قهوه ای تغییر بکند .

    گوگرد :

    این عنصر در ساختن کلروفیل در گیاه نقش مهمی داشته و کمبود آن باعث زرد شدن برگ گیاه می شود . گوگرد باعث بالا رفتن قدرت گیاه می شود .

    منگنز :

    در هنگام کمبود منگنز در هنگام رشد گیاه باعث ایجاد لکه های زرد رنگ و سفید رنگ بین رگ برگ های گیاه می شود .

    آهن :

    کمبود آهن باعث کاهش رشد در گیاه و زرد شدن برگ های آن می شود .

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مهوش نظرپور

    برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره روی دکمه زیر کلیک کنید.

    مشاوره و فروش

    مجموعه ما شما را به خرید بهترین برنج عنبر بو خوزستان دعوت می نماید.
    کافیست فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.

    0

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *