مقایسه برنج ایرانی و خارجی
آنچه در این مقاله می خوانید .....
انواع برنج ایرانیدر مجموع برنح های ایرانی شامل چهار گروهند :انواع برنج خارجیتفاوت برنج ایرانی و خارجی تفاوت در نحوه ی کشت تفاوت در شیوه ی نگهداری برنح ایرانی و برنح خاجیتفاوت در نحوه ی پخت برنج های ایرانی با برنج های خارجیتفاوت هایی که در در انواع برنج ایرانی و خارجی وجود دارد نظیر خواص و ارزش غذایی ، تفاوت در ظاهر ، عطر و بو و همچنین تفاوت در پخت ، این دو نوع برنج را از هم متمایز می کند ، به همین دلیل بهتر است قبل از خرید این دو نوع برنج ، اطلاعاتتان را درباره ی تفاوت های برنج ایرانی و برنج خارجی بالا ببرید .
ما در این مقاله قصد داریم تمام اطلاعات لازم را برای شناخت بهتر این دو نوع برنج به شما بدهیم تا با چشم بازتر به انتخاب این محصول اقدام کنید .
انواع برنج ایرانی
همانطور که از نامش پیداست ، برنج ایرانی در داخل کشور کشت و تولید می شود .برخی از افراد به اشتباه تصور می کنند که برنج فقط در شمال کشور تولید می شود اما با کمی تحقیق و افزایش اطلاعات متوجه خواهید شد که در برخی شهر های جنوبی و مرکزی ، برنج هایی کشت می شود که کیفیت بالایی داشته و بسیار مرغوب می باشند .
قابل ذکر است برنج هایی که در شهر ها کشت می شود بیشتر توسط اهالی همان شهر یا منطقه مصرف می شود و به ندرت به شهر های دورتر صادر می شود . برای مثال اگر اهل خوزستان یا استان های همجوار باشید ، برنج عنبر بوی بانوی بختیاری نامی آشنا برای شما خواهد بود . برنج عنبر بو و برنج چمپای خوزستان ، برنج محلی این استان به حساب می آید .
برنج عنبر بو و برنج چمپا را به ندرت می توانید در شهر های شمالی ایران پیدا کنید اما این برنج ها جزو برنج های محبوب مناطق جنوب کشور می باشند .برنج عنبربو بانوی بختیاری و برنج عنبر بو شوشتر از شناخته ترین های برنج های خوزستان می باشد .
هرچند برنج های نام برده بخشی از نیاز جامعه را برطرف می کنند اما برنج هایی که در شمال کشور کشت می شوند ، سهم بیشتری از بازار برنج ایران را دارند . البته برنج های شمال ایران از نطر ظاهر ، طعم ، عطر و بو و … تفاوت چندانی با برنج ها جنوب و دیگر مراکز ایران نداشته و تمام این برنج ها زیر شاخه ی برنج های ایرانی می باشند .
در مجموع برنح های ایرانی شامل چهار گروهند :
برنج صدری
برنج طارم
برنج پر محصول
برنج گرد ( برنج عنبر بو جز برنج گرد به شمار می آید )
انواع مشهور برنج شمالی نیز سه دسته می باشند :
برنج صدری
برنج طارم
برنج های پر محصول
که دوگروه اول شامل برنج هایی همچون دمسیاه ، هاشمی ، زرد دم ، طارم محلی ، علی کاظمی ، طارم سرد …هستند .
انواع برنج خارجی
احتمالااز میان تمام برنج های خارجی که به ایران صادر می شوند ، با برنج هندی بیشتر آشنا هستید و این برنج سهم زیادی ازصادرات برنج خارجی را به خود اختصاص داده و مشتریان بسیار زیادی دارد .
برنج پاکستانی نیز بعد از برنج های هندی ، از برنج های پر کاربرد در سبد غذایی خانوار ایرانی به شمار می رود و این برنج با عنوان ( باسماتی ) نیز شناخته می شود .
در جایگاه بعدی ، برنج آرژانتینی ، برنج آمریکایی ، برنج تایلندی ، برنج اورگوئه و برنج ژاپنی قرار دارند که برای شناخت هر کدام از این برنج ها نیاز به تخصص دارد .
اما به صورت کلی برنج های خارجی تفاوت زیادی با برنج های ایرانی دارند که آنها را از هم متمایز می کند .
هر چند برخی از دلال های برنج در بازار از ترکیب برنج های خارجی در برنج ایرانی مخصوصا از ترکیب برنج ایرانی با برنج های آمریکایی ، سود بسیار زیادی می برند اما فقط کافی است در شناخت برنج مهارت کافی را داشته باشید تا به دام افتادن چنین تله هایی نیفتید .
اما تفاوت های برنج ایرانی و برنج خارجی در چیست ؟ در ادامه ی مقاله راجع به این موضوع بحث خواهیم کرد .
تفاوت برنج ایرانی و خارجی
تفاوت در نحوه ی کشت
اغلب برنج های بومی در کشور به روش آبیاری بارانی کشت می شوند اما به طول کلی تر ، کشت برنج با آب سالم مشخه ی اصلی برنج های ایرانی می باشد . اما در رابطه با برنج های خارجی این موضوع صدق نمی کند مخصوصا در رابطه با برنج های هندی که احتمال آبیاری این برنح ها با آب ناسالم و فاضلاب بسیار زیاد است که این موضوع هم بر سالم و بی ضرر بودن این برنج هم بر طعم نهایی این برنج بسیار تاثیر می گذارد .
به دلیل این موضوع بسیار مهم که بر سلامتی هم بسیار تاثیر گذار است ، توصیه می شود هنگام خرید برنج ، بین برنج ایرانی و خارجی نوع ایرانی را انتخاب کنید چون هنگتام آبیاری این برنح از آب سالم استفاده شده .
تفاوت در شیوه ی نگهداری برنح ایرانی و برنح خاجی
هنگام نگهداری برنج های ایرانی برای مدت طولانی ، احتمال شته زدن برنح بسیار بالا می رود و این اتفاق به دلیل عدم استفاده از مواد نگهدارنده در برنج های ایرانی است . هر چند برنج های ایرانی که در آنها مواد نگه دارنده استفاده نمی شود برنج های سالمی هستند اما این برنج ها نسبت به برنح های دیگر بیشتر در معرض شته زدن قرار می گیرند .
همچنین برنج های ایرانی به دلیل نداشتن مواد نگه دارنده ، اگر بیشتر از چند روز در آب خیسانده شوند ، کپک می زنند .
تفاوت در نحوه ی پخت برنج های ایرانی با برنج های خارجی
یکی از مهم ترین و اساسی ترین تفاوت در برنج ایرانی و برنج خارجی ، در نحوه ی پخت این برنج ها می باشد . برای پخت برنج های ایرانی لازم است تا این برنج یک ساعت قبل از پخت در مقداری آب ولرم و نمک خیسانده شود در حالی که برنج خارحی نیاز به خیسانده شدن قبل ار پخت ندارد .
از طرف دیگر برنج خارجی هنگام پخت شفته نمی شود و پختن آن نیز آسان است .پیشنهاد می شود برای پخت ، برنح ایرانی را به صورت کته ، و برنج خارجی را به صورت آبکش درست کنید .